Diákönkormányzatok

A diákönkormányzatok az iskolákban létrehozott képviseleti szervek. Kalocsa minden oktatási intézményében működik diákönkormányzat, ahol az osztályok tanulói számos őket érintő kérdést vitathatnak meg. Többnyire az iskolai rendezvények szervezése, a példás szorgalmú tanulók díjazásának kérdése, az iskolai közélet színesítése és alakítása a feladatuk.

Minden iskolában egy diákmunkát segítő pedagógus (DMSP) támogatja munkájukat. Az általános iskolákban osztályonként két-két fő képviselteti magát, a középiskolákban azonban már mindenhol van egy választott DÖK-elnök, egy alelnök, illtetve itt már többnyire nincs megszabva az osztályonkénti létszám. 

 

Diákönkormányzatok és a GYIÖK

Fontos azonban leszögezni, hogy a GYIÖK és az iskolák diákönkormányzatai nem jelentenek közös, vagy egy szerveződést. A GYIÖK és a DÖK-ök már csak nevük miatt is gyakran összekeverhetőek, azonban adott esetben munkájuk igen eltérő is lehet. Az ifjúsági önkormányzat a városi fiatalságot együttesen képviseli, hozzánk bármilyen városi problémával, rendezvényeinkkel kapcsolatosan lehet fordulni. A helyi DÖK-ök pedig az iskolai kérdésekben tudnak pontos választ adni vagy tevékenykedni. Hangsúlyoznánk, hogy a GYIÖK nagyon hálás az iskolai diákönkormányzatoknak, hogy évek óta folyamatosan segítik munkánkat rendezvényeink reklámozásával, az utánpótlás neveléssel.

 

A városi oktatási intézmények DÖK-jei

Általános iskolák:

Iskola DMSP
Fényi Gyula Általános Iskola Rumi Csaba
Belvárosi Tagiskola Filvig Ágnes
Eperföldi Tagiskola Pecznyikné Kákonyi Erika


Középiskolák
 

Iskola DMSP DÖK-elnök
Dózsa György/Gazdasági Szigeti Andrea  
Dózsa György/Műszaki Szabó Marianna  
Kalocsai Szent István Gimnázium Hajdúné Dienes Szilvia  
Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Baltás Mária  
Kossuth Zsuzsanna/Humán Szabadiné Huszka Éva  
Kossuth Zsuzsanna/Kereskedelmi Szabadiné Huszka Éva