Országos Találkozó - 2012

A Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT), a helyi önkormányzatok összefogó  szervezete, már hosszú évek óta szervezi meg országos találkozóját, melyen a résztvevő több száz fiatal szekciókba tömörülve képzéseken veszt részt, tapasztalatot cserél, közösen gondolkodik a helyi és országos szintű lehetőségekről. 

A találkozók évről évre más település GYIÖK-jével együttműködve kerülnek megrendezésre, azaz más és más városban vannak. A megrendezési lehetőséget meg kell pályázni, majdnem egy évvel az esemény előtt, majd a GYIÖT bizottsága elbírálja a beérkezett munkákat és az alapján választ.

Kalocsa 2011 márciusában megpályázta ezt az igen fontos lehetőséget, hiszen a szervező település ifjásig önkormányzata így igen sok új ismertségre tehet szert, kapcsolatépítés szempontjából is kiváló alkalom ez. A jól összeszedett, precíz pályázatnak köszönhetően városunk delegáltját behívták Budapestre, az utolsó fordulóba. Végül azzal az örömhírrel tért vissza május közepén, hogy Kalocsa Debrecent és Budapestet is megelőzve megnyerte a XIII. Települési Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzatok Országos Találkozójának szervezési lehetőséget, a találkozó időpontját pedig 2012. március 2. - 4.-re tűzték ki.

Ezek után az ősszel megindult a szervezési folyamat, a helyszínt a Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola kollégiuma és egyik épületszárnya biztosította. A programsorozat tervezésére hosszú időt szántunk, hogy a tökéleteset mutassuk. Így alakult ki a következő koncepció:

A megnyitó pénteki napon délben a Tomori Pá Főiskola kamaratermében egy rövid nyitóünnepség volt, ez után a szervező stáb kalocsai részlege egy városismereti vetélkedőt szervezett, melynek a végállomása már a szállás helyszíne volt, ezek után az országos társaság szervezői bonyolítottak le egy esti ismerkedős játékot. A szombati nap a szekcióké volt, egész nap zajlottak az érdekes és interaktív tevékenységek. Az este folyamán Csíplek Kalocsa, Csíplek GYIÖK néven egy igen kalandos vetélkedő zajlott Kalocsa szervezésében, ezzel zárult a rendezvény fő napja. Vasárnap a GYIÖT küldött közgyűlése tartotta meg ülését, tisztújítást tartottak, melyen új elnököt is választott magának a szervezet. Végül délutánig a búcsúzkodás és a hazautazás zajlott, a találkozót délután 2 órakor zártuk le hivatalosan. A rendezvény hivatalos emblémája: 

A plakát